About Me

My Photo
Never explain yourself. your friends don’t need it, and your enemies won’t believe it & life isn't about the mistakes you've made its about the lessons you've learned and the friends you've gained.
There was an error in this gadget

aku ngaku agak ngn takut kucing. (ok. xpyh lebih2) tapi aku xde la sampai xley dekat. actually aku nk cerita pasal kucing area rumah aku ni. jiran2 sebelah kiri and kanan rumah aku mmg kaki kucing. so kalau npk kucing kekadang lepaking ats kereta b4 aku g  keje tu normal sgt. Ok, ceritanya, ade la dah berapa malam aku asyik dengar mcm bunyi baby menangis lebey kurang mcm dah meraung versi ade serak2 gitu. aku budget baby dekat2 rumah la kot menangis. tapi sebenarnya bunyi kucing. aku taw pon lepas mak aku merungut kenapa la kucing cikgu tu buat bunyi bising, mengadu kt mbr dia depan rumah. so, mak aku pegi tengak kt belakang rumah jiran aku tuh. ak xde la nk amik pusing sgt. sebab aku mmg xpenah tawu pon itu suara kucing! mak aku balik jea die story aku kate ade 3 ekor kucing mati kat dalam kandang die tu. lagi dua eko tu bising2 maybe takut kot tgk sedara2 dia meninggal xdapat dikuburkan. sejak hari tu setiap kali aku nk tidur, aku jadi kesian sgt kat kucing tu. aku ade suruh mak aku btaw jiran aku yg sebelah (AKU PANGGIL DIA MAKCIK AF, sebab suka melalak lagu AF jea aku dengar) suruh ank dia yg penyayang kucing tu bwk keluar, sebab aku dah betul2 kesian tahap gababn kat kucing tu. xsanggup aku nk dengar suara dia dh mcm keluar x keluar jea tiap2 mlm. mak aku ckp; wktu mak aku smpai je kt kndang tu, kucing tu elok jea rapat ke muka kandang tu, mcm nk mtk tolong, lepas mak aku pegi xberapa langkah die mula mengiau2 balik. mak aku tak ley nk tolong cz pagar kunci. xkn  nak panjat. lagipon mak ak jenis cepat ngeri mcm ak. mane sanggup tgk kucing mati mcm tu. mak aku siap cerita kat aku ckp kucing tu maybe ade malaun yg racunkan, kalaw x, xkan la sampai tiga ekor mati serentak, lagipon dyer pnh dengar org sembang xtahan dengan tahi kucing merata2, siap sebut nk racun lagi. hoh~ ak kesian sgt kat lagi dua ekor tu. aku xnk nty sumer mati. tuan pny rumah tu pegi holiday. saat aku type in entry ni pom aku dengar lagi bunyi kucing tu. kesiannya... ohoi tuan punya kucing! cepat la pulang! ak kesian sgt kat lagi dua ekor tu.


**jujurnya ade satu mlm saya menangis sebab dengar kucing tu mengiau mcm tu. :(

2 fingers:

syuE said...

lah! kenapa kurung?? makan camne? kesiannye!!!!!! KEJAM!

aina. said...

saya tataw.
huu~